Bu Sitede yaptığım ev aksesuarlarının resimlerini ve nasıl yapıldıklarını görüp öğrenebilirsiniz. İsterseniz siz de yaptığınız eserleri bana gönderin burada yayınlansın.Hepinize hobi dolu günler...

Salı, Mart 07, 2006

ÇİÇEKLİ MASA ÖRTÜSÜ

örtü detayörtü bütün Bu çalışmaya hepimiz bayılmıştık. Üstelik o kadar kolay ki 2-3 saatte bitiyor.
Zaten böyle işlerde en zor olan modeli kumaşa geçebilmek.Özellikle tül çalışmasında beyaz karbon kağıdı kullanılması lazım.Yoksa boyalara bulaşıp renkleri kirletebiliyor.
İlk olarak modeli çizip bütün çizgilerin üzerinden beyaz kabaran boyayla geçiyorsunuz.Sadece kenarlarda bulunan (örtü oval bir örtü) çiçekleri renkli çalışıyorsunuz.Sonra çiçekleri ayrı bir kumaşa çizip 2 tane olarak hazırlıyor ve istediğiniz gibi renlendiriyorsunuz.Sonra ütüyle kabartarak (renkli boya ve kabaran boya karışımı kullanmayı unutmayın çiçekleri yaparken) çiçekleri oluşturuyor ve dikerek çiçek şekli veriyorsunuz.Ve işte örtünüz hazır.
Güle güle kullanın!
 Posted by Picasa

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Münevver,
Güzel yorumların için çok teşekkürler.Bildiğimiz perdelik tüllerle bu çalışmayı yapabilirsin.Ben evimde eski sade tül olmadığı için satın almıştım ama birçok arkadaşım evdeki eski tül perdelerini boyamışlardı.Sonuç mükemmeldi.En içten Sevgiler:-)

akçahan dedi ki...

Çok güzel bir çalışma ve güzel bir anlatım. Tanıdığıma memnun oldum sandık lekesini. Görüşmek dileği ile hoşçakal.

Adsız dedi ki...

sevgili hülya ben daha önce neden seni görmemişim okadarda geziyorum. tül işlerini çok beyendim. senide beklerim sevgilerimle......

Adsız dedi ki...

Siteniz çok hoş. Linklerime eklememde bir sakınca var mı?
http://berrince.blogspot.com benim sitem.
Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sevgiler,

Rengarenk dantel dedi ki...

Hülya merhaba. şu günlerde üzerinde durduğum bi hobi dalı boyama. senden öğreneceğimiz çok şeyler var anlaşılan. çok hoş bi örtü. benimde arşivimde buna benzer bi örnek var. http://rengarenkdantel.blogspot.com/2005/07/kat-kat.html
ama kendim yapmadım. tarifini bilmediğimden tabi. yakında ufak bi deneme yaparım artık. Başarılar canım...

HULYA dedi ki...

Sevgili Elishi,
Bloğumu beğendiğin için çok teşekkürler.Ne yazık ki adresini, vermemişsin.Bir dahaki ziyaretinde linkini verirsen seni de favori linklerime eklemekten mutluluk duyarım.

HULYA dedi ki...

Sevgili Berrince,
Bloğumu beğendiğiniz için çok teşekkürler.Tabii ki beni linklerinize ekleyebilirsiniz.Ben sizi ekledim bile:-)Bu arada sizin de Dünya Kadınlar gününüz Kutlu Olsun!

HULYA dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Az önce siteni ziyaret ettim.Daha önce de ziyaret etmiştim ama o sayfayı görmemiştim.Sanırım benim bu örtümle aynı teknik kullanılarak yapılmış.Elimden geldiğince yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Kadınlar günün Kutlu olsun:-)

Adsız dedi ki...

acemilikten canım kusura bakma bende seni listeme ekledim.tekrar görüşmek üzere sevgiler...

Serra dedi ki...

Bu harika cicekler acaba boyle havluya da dikilebilir mi? Gzel olur bence. Elinize saglik.

HULYA dedi ki...

Sevgili Serra,
hoşgeldin bloğuma.Havluya dikmeyi hiç denemedim ama çok sık yıkanan şeyler için pek kullanışlı olacağını sanmam.Aslında 40 derecede yıkanabildiğini söylemişlerdi ama ben elde yıkıyorum genelde.Sevgiler