Bu Sitede yaptığım ev aksesuarlarının resimlerini ve nasıl yapıldıklarını görüp öğrenebilirsiniz. İsterseniz siz de yaptığınız eserleri bana gönderin burada yayınlansın.Hepinize hobi dolu günler...

Pazartesi, Ocak 14, 2008

ORGU ETKINLIGI 9-BEBEK YELEKLERI


Daha önce hiçbir örgü etkinliğine katılmak nasip olmamıştı ama sevgili Nurcan beni bloğuma uğrayıp davet edince ben de davetine karşılık katılmaya karar verdim.Kendisine kolaylıklar diliyorum.
Kızımı büyüteli yıllar oldu sayılır.Çünkü artık 3. sınıfa gidiyor.O küçükken ona hiç yelek öremedim çünkü tanıdıklarımız ve annem yeterince örmüştü.Bu etkinliğe yine de katılmak istedim ve şık bebekler için uygun olabileceğini düşündüğüm bu minicik boleroyla katılmayı düşündüm.Çocuğunuz büyüdükçe ölçüsünü büyüterek modası olduğu sürece giyebilmesini sağlayabilirsiniz.Üstelik yapımı o kadar kolay ki.Yklaşık 1-2 yumaktan çıkıyor.(İstediğiniz büyüklüğe göre)2ye 2 lastik örerek başlıyorsunuz.Yaka kısmına gelinceye kadar da böyle devam ediyorsunuz.Sonra resimde görüldüğü gibi aralarda birer ilmek artırarak yaka kısmını oluşturup istediğiniz uzunluğa gelince kesiyorsunuz.Sadece kenarları dikerek kol geçecek kadar bir açıklık bırakıyorsunuz.En son işlem olarak bütün kenarları tığla örümcek yaparak süslüyorsunuz.Kolay gelsin!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

etkinliğe katıldığınız için teşekkür etmeye geldim.
iyi aksamlar

NuR dedi ki...

Çok şık bir yelek, ellerine sağlık,
Bu etkinlikler çok hoş
Sevgiyle kal